Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΕΛΗ: Επισκόπηση Χειμερινών δράσεων 2010 , Μέρος Δεύτερο: Δεκέμβριος 2010 (3)

Διήμερη εκδρομή, Άλσος Συγγρού 18/19-12-10

Στο τέλος του μήνα όμως έγινε το αναπάντεχο! Πήγαμε μια εκδρομή κι εμείς σαν Λυκόπουλα που είμαστε, στο Άλσος Συγγρού να χαρούμε λίγο το κρύο του χειμώνα με ηλιόλουστες μέρες και ώωωπππ! Να’ τος πάλι ο Αι Βασίλης!

Αυτή τη φορά επέστρεψε για να ζητήσει τη βοήθειά μας. Τα ξωτικά του που τόσο καιρό δούλευαν ασταμάτητα και αρμονικά για να προλάβουν τα Χριστούγεννα. Ξαφνικά άρχισαν να πειράζουν το ένα το άλλο και σταμάτησαν να φτιάχνουν παιχνίδια. Έτσι ο Αι Βασίλης ήρθε για να ζητήσει τη βοήθειά μας, για να καταφέρει να κάνει τα ξωτικά του και πάλι να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Εμείς σαν καλά λυκόπουλα που είμαστε, βρήκαμε τη λύση! Μεταφερθήκαμε πίσω στο 1910.
 Τότε που ιδρύθηκε ο ελληνικός προσκοπισμός και μετά από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες, βρήκαμε τον ιδρυτή του ελληνικού προσκοπισμού. Μάλιστα αυτοπροσώπως!! Ο οποίος μας έδωσε να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα που μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια ίσως να είχαμε ξεχάσει.
 Αυτό που σίγουρα θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, είναι ότι προσκοπισμός σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Όπως, περιπέτεια, εκδρομές, φιλία, ταξίδια, τραγούδι, παιχνίδι, δράση, εξερευνήσεις,
εμπειρία, αναρριχήσεις, περιβάλλον, υπευθυνότητα, σεβασμός, πρωτοβουλίες, κατασκευές,
 ευγένεια, προστασία, αλτρουισμός,  κατασκηνώσεις, κορυφές… Και άλλα πολλά ακόμα που από ότι καταλάβαμε θα τα μάθουμε όταν μεγαλώσουμε λίγο ακόμα, μιας κι έχουμε πολλά πράγματα ακόμα να ζήσουμε μέσα από το προσκοπικό παιχνίδι!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου