Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΑΓΕΛΗ: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κέρινα ομοιώματα στην Κυψέλη???
Μα πώς γίνεται?? Όλοι μας τόσα χρόνια ξέραμε ότι κέρινα ομοιώματα υπάρχουν στο μουσείο της Μadam Tussauds στο Λονδίνο και στα παραρτήματα του, ή αν θέλουμε κάτι πιο «κοντινό» είναι το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Ιωάννινα! Κι όμως κάναμε λάθος!!! Στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Σποράδων φιλοξενείται εδώ και καιρό ένα παράρτημα από το αντίστοιχο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Ρωσίας!



Μπαίνοντας στο μουσείο δεν παραλείψαμε να καλημερίσουμε τον φρουρό και μας φάνηκε περίεργο που δεν μας καλημέρισε κι εκείνος με τη σειρά του, πράγμα λογικό άλλωστε, αφού αποτελούσε έκθεμα του μουσείου κι όχι πραγματικό φρουρό! Οι φωνές μας και η ενέργειά μας ξεσήκωσε όλο το μουσείο καθώς έπρεπε σε κάθε όροφο να συμπληρώσουμε κι ένα ερωτηματολόγιο – quiz μαθαίνοντας ταυτόχρονα περισσότερα για τα εκθέματα. Τα πιο πολλά από αυτά ήταν αληθινά πρόσωπα τα οποία υπήρξαν κατά καιρούς και είχαν καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως «αξιοπερίεργα», ήταν σαν να βλέπουμε μπροστά μας το Ripley’s Believe it or Not! Ο άνθρωπος που μπορούσε να γυρίσει το κεφάλι του ως και 180°, ο άνθρωπος με τα 4 μάτια, ο άνθρωπος με τα πιο μεγάλα άκρα στο κόσμο είναι μερικοί από αυτούς. Ακόμα στο 2ο όροφο του μουσείου είδαμε μια διαφορετική άποψη της χρήσης των οικιακών χώρων και πραγμάτων, όπως ένα πατάρι που είχε μετατραπεί σε υπνοδωμάτιο, κι ένα ρομπότ φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Μετά από μία μικρή ξενάγηση στο χώρο του μουσείου από τον κατασκευαστή όλων αυτών και αφού ξεδιψάσαμε με την πορτοκαλάδα που μας προσφέρανε από το μουσείο, πήραμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής προς τη λέσχη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου