Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγελη: Γιναμε 80 χρονων!!!!!!!!!!!!


3 Μαρτίου ήτανε λοιπόν και στον Πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη υπήρχε κίνηση. Και τι κίνηση! Λυκοπουλική! ΜΑ.. κάτσε τι γίνεται εδώ?? Είναι πολλά τα λυκόπουλα και πάνε πάνω κάτω και .. τι είναι αυτοί οι τύποι με τα παλαιομοδίτικα ρούχα και καπέλα και τα αντικείμενα αντίκες?? Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
 Πρωί-πρωί, ένας φωτογράφος μας μάζεψε και ζήτησε να του  δώσουμε γρήγορα τα λυκόπουλα της Τοπικής Εφορείας Άρεως το σήμα της Πόλης  μας (Θυρεό) γιατί βιάζεται πολύ.

 Ένα πουκάμισο που έχει μαζί του από το Κάιρο και την  Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και εκεί υπάρχουν Έλληνες Λυκόπουλα, πρέπει να περάσει από όλες τις Πόλεις της  Ελλάδας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με ΟΛΟΥΣ του θυρεούς των πόλεων. Δυστυχώς όμως του λέμε εμείς πως στη σημερινή τοπική εφημερίδα  γράφει ότι ο Θυρεός της Πόλης μας έχει κλαπεί.  Έτσι και έγινε και η 1η Αγέλη μαζί με τις υπόλοιπες της τοπικής εφορείας Άρεως έψαξε για να τον βρει για να τον δώσουμε όλοι μαζί γρήγορα στο  βιαστικό φωτογράφο.
Σαν να έχουν βγει από μηχανή του χρόνου, στο  δρόμο μας διάφοροι φωτογράφοι, δημοσιογράφοι αλλά και πρόσκοποι από την εποχή του 1930 μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε την Ιστορία των Λυκοπούλων κομμάτι-κομμάτι και να βρούμε τα στοιχεία για τον Θυρεό μας! 

Οι δοκιμασίες ήταν πολλές αλλά στο δρόμο μάθαμε για τον πρώτο Ακέλα τον  Αλ. Σαράτσογλους που μαζί με τον Κων. Δοξιάδη ξεκινούν τις πρώτες επιτυχημένες Αγελαίες συγκεντρώσεις τους στο υπογειάκι της οδού Ξενοφώντος 11, στο Σύνταγμα. Τότε το ημερολόγιο έλεγε 13 Δεκεμβρίου 1931 με τα  πρώτα δέκα Λυκόπουλα να δίνουν την υπόσχεση τους στην  αυλή των  εκπαιδευτηρίων Μακρή.

Τότε τα λυκόπουλα χαιρετούσαν µε τα δυο μόνο δάκτυλα στη λυκοκεφαλή (στο καπέλο τους). Αφού έπαιρναν την υπόσχεση τους, μετά το Α΄ Αστέρι  και έπειτα το Β΄ Αστέρι, μπορούσαν να εξεταστούν για να πάρουν 12 Πτυχία Ειδικοτήτων. Ήταν σημαντικό για τα λυκόπουλα να  λειτουργήσουν έξυπνα και µε στρατηγική προκειμένου να καταφέρουν  να πάρουν και τα  πτυχία µε την αξία τους.
Από το 1982  άρχισαν να λειτουργούν επίσημα οι μικτές αγέλες,  δηλαδή αγόρια και κορίτσια μαζί. Από τότε και μέχρι σήμερα εκτός από την πιο μοντέρνα και σύγχρονη εμφάνιση δεν έχουν αλλάξει οι αρχές μας αλλά ούτε και το κέφι μας για να μαθαίνουμε παίζοντας και να βοηθάμε τους γύρω μας!!
Στο τέλος μαζί με τον φωτογράφο βρήκαμε ένα σημείωμα ανάμεσα στα στοιχεία…

....είναι ένα σημείωμα από τον  κλέφτη του θυρεού που ζητά συγγνώμη που έκλεψε  κάτι σημαντικό για τα λυκόπουλα. Μετανιωμένος ζητά να βοηθήσουμε στο κέντημα του θυρεού και αφού τον φτιάξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε ήτο η ώρα και της αναμνηστικής μας φωτογραφίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου